Richard Drew / TT NYHETSBYRÅN
Rapportsäsongen Internationellt

Citigropup slår analytikernas förväntningar

Bankjätten Citigroups intäkter och vinst kom in högre än väntat i det fjärde kvartalet. Bankens intäkter och vinst blev även betydligt bättre än motsvarande period förra året.

Fjärde kvartalet

Omsättning: 18,4 mdr dollar
Väntat (Factset): 17,9 mdr dollar
2018: 17,1 mdr dollar

Resultat per aktie: 1,90 dollar
Väntat (Factset): 1,81 dollar
2018: 1,61 dollar

Dela

Öppna i ny flik

Toppnyheter

Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ericsson-cheferna frias för mutbrott i Grekland

Alla åtta svenskar som stått inför rätta i Grekland åtalade för mutbrott och penningtvätt har nu friats. Det rapporterar DN.

Bland de åtalade fanns bland andra den förre Ericsson-vd:n Kurt Hellström.

– Jag har just fått domen i min hand, alla de åtta svenskarna blir frikända, säger advokat Hans Strandberg till DN.

Korruptionsmisstankarna avslöjades av Ekot 2014 och gäller en affär i slutet av 1990-talet när Ericsson sålde ett radarsystem till den grekiska militären.

Den grekiska lagstiftningen nyligen ändrats, vilket gör att man inte kan fällas för mutbrott som skett för över fem år sedan, rapporterar Ekot.

4 tim
undefined

Trump hyllar Ericsson: ”Gjort ett fantastiskt jobb med 5G”

USA samarbetar med Ericsson för att öppna upp frekvenser för bolaget i 5G-nätet. Det sa Donald Trump på en presskonferens i Davos där även Ericssons vd Börje Ekholm deltog, enligt en video som Fox Business publicerat.

– Ericsson har gjort ett fantastiskt jobb med 5G. Vi arbetar med företaget och öppnar upp vårt spektrum, sa presidenten.

Trump sa även att USA låg efter i 5G-utbyggnaden när han tillträdde som president, men att de nu börjar komma ikapp – tack vare Ericsson.

– Grattis, fantastiskt företag, sa Trump riktad till Ekholm.

Det svenska telekombolagets aktie vände upp i New York på nyheten.

Igår 19:12
Läs mer om Ericsson / Bolagsnyheter
Stockholmsbörsen i dag

Börsen vänder till minus – klart rapportfall för Essity

Inledande uppgångar har vänt till tydliga minus på Stockholmsbörsen. Vid 12.20 går de svenska indexen mot strömmen i Europa där storbörserna överlag håller sig kring nollan.
• OMXSPI: –0,5 procent
• OMXS30: –0,6 procent
Rapportsäsongen har försiktigt trummat igång och hygienjätten Essity släppte under morgonen siffror som var något bättre än förväntat. Den föreslagna utdelningshöjningen för helåret var helt i linje med förhandstipsen. Bolaget varnar samtidigt för prispress inom området ”consumer tissue” under 2020 och börsen är inte nöjd – aktien noteras 4,5 procent lägre.

Stillfront rusar 17 procent efter jätteköpet av ett amerikanskt bolag.

Pressade Moberg Pharma tror sig ha hittat en lösning på den dåliga verkan för MOB-015, där en misslyckad studie fick aktien att falla handlöst i december. Aktien rekylerar upp 30 procent men har fortfarande långt kvar till nivån innan raset.

Nilörngruppen vinstvarnar då fjärde kvartalet enligt bolaget var än mer utmanande än förväntat. Aktien faller 17 procent.

3 tim
undefined

Moberg Pharma rusar på experternas utlåtande

Moberg Pharmas aktie rasade på börsen efter fas 3-studien av Mob-015 presenteras i början av december.

Marknaden tog fasta på att den höga mykologiska läkningen inte resulterade i en hög fullständig läkning, men nu har bolaget låtit experter titta på resultaten ”för att förstå orsakerna till det motsägelsefulla utfallet”.

Analysen som skett av tillgängliga kliniska data bekräftar studiens validitet samt ökar förståelsen för resultaten, skriver Moberg Pharma i et pressmeddelande.

– Vi är mycket tacksamma för experternas grundliga analys som inte bara gav förståelse för orsakerna till fas 3-resultaten, utan även stärker vår övertygelse om att Mob-015 har potential att bli den framtida marknadsledaren inom nagelsvamp, säger vd Anna Ljung i en kommentar.

Aktien rusar nära 40 procent i börsöppningen på onsdagen.

5 tim
Läs mer om Stockholmsbörsen i dag
Nouriel Roubini. Arkivbild. TT
Börsåret 2020

Dr Dooms investeringstips: ”Jag småduttar inte”

Nouriel ”Dr Doom” Roubini spår att USA:s konflikt med Iran utökas och att det leder till en sättning för amerikanska aktier och uppgångar för olje- och guldpriserna. För Placera berättar han om sina egna investeringar.

Roubini satsar 100 procent på globala aktiefonder, förutom när han ser en stor risk för en kommande recession. Då säljer han alla aktiefonder.

– Jag går från 100 procent till noll och vice versa. Jag håller inte på och småduttar, säger Roubini till Placera.

Roubini är ”ingen daytrader” och då är det bättre att köpa indexfonder. Att han inte är mer aktiv på finansmarknaderna beror på att han är ekonom på heltid och att han anser att även investeringar är ett heltidsjobb.

– De två sakerna går inte att kombinera, säger han till Placera.

20 jan
undefined

Analytiker spår revansch för sjuk- och hälsovårdsaktier

Sjuk- och hälsovårdssektorn kan få en revansch på börsen i år, spår flera analytiker som DI talat med.

Stockholmsbörsens sjuk- och hälsovårdsindex steg med 22 procent i fjol, att jämföra med 30 procent för börsen som helhet. Ett skäl anses vara den starka utvecklingen året dessförinnan, vilket gav sektorn relativt höga värderingar. Men 2020 verkar alla stjärnor stå rätt igen.

– Sektorn har goda möjligheter att slå börsen i år, säger Johan Unnérus, analytiker på Pareto Securities till DI.

Unnérus pekar bland annat på en hög innovationstakt och stöd från en sjukvårdssatsning i Kina.

2 min
Läs mer om Börsåret 2020
FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Dagens bolagsnyheter

Moberg Pharma siktar fortsatt på godkännande i USA

Moberg Pharma siktar fortsatt på att läkemedelskandidaten Mob-015 ska få ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten vid behandling av nagelsvamp.

Godkännandet kommer att vara beroende av resultaten från den europeiska studien som väntas under det andra kvartalet. Den europeiska datan styr tidsplanen, enligt Moberg Pharmas vd Anna Ljung.

– Förutsatt att den också är positiv är tidsplanen oförändrad, säger hon till Direkt.

Hon säger även att bolaget sannolikt förr eller senare kommer att vilja göra en ny studie med förkortad behandlingstid, eftersom man fått tydliga indikationer på att den kortare behandlingstiden faktiskt kan ge bättre effekt.

1 tim
Läs mer om Dagens bolagsnyheter