Digitalt

Shadi Bitar, grundare på Nextory. Pressbild
Streamingkriget

Nextorys intäkter steg med 95 procent i andra kvartalet

Nextory är den snabbast växande boktjänsten bland de svenska streamingtjänsterna för e-böcker och ljudböcker, skriver Finwire.

Under årets andra kvartal ökade Nextory sina intäkter med 95 procent jämfört med motsvarande period förra året.

– Nu är det tydligt att sommaren är igång och att semestrarna har börjat. Vi kan se att aktiviteten har ökat i appen och att fler läser och lyssnar på böcker i juni jämfört med maj, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

2 jul
Pressbild. Bookbeat
undefined

Kraftig tillväxt i Bookbeat – över 300 000 användare

Det Bonnierägda ljudbolagbolaget Bookbeat ökade intäkterna med 82 procent i det andra kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget nådde för första gången över 300 000 betalande användare i april och sedan dess uppges inflödet av nya kunder ha fortsatt.

– Siktet är nu inställt på att 2020 passera milstolparna en halv miljard i intäkter och 400 000 betalande användare, säger vd:n Niclas Sandin.

2 jul
Jonas Tellander, vd för Storytel. Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Storytel köper isländskt förlag – priset hemligt

Det svenska ljudboksbolaget Storytel förvärvar 70 procent av av Islands största bokförlag, enligt ett pressmeddelande.

Köpeskillingen anges inte men Storytel uppger att den erläggs kontant och inte kommer ha någon väsentlig påverkan på bolagets finansiella ställning. Forlagið omsatte cirka 84 miljoner kronor under 2019.

– Islänningar är ett av världens mest läsande folk. Vi är övertygade om att det här avtalet kommer att öka de isländska konsumenternas tillgång till fantastiska bokupplevelser, säger Storytels vd Jonas Tellander.

1 jul
Läs mer om Streamingkriget