Tomas Oneborg / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Bopriserna

Färsk statistik: Stilla priser på bostäder i november

Det var små prisförändringar på bostadsmarknaden i november, även om aktiviteten var fortsatt högre än förra året, enligt ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. I Storstockholm och Storgöteborg är priserna oförändrade. I centrala Stockholm steg priserna under november, medan de minskade i Stormalmö och centrala Göteborg.

I Storstockholm ligger nu kvadratmeterpriset i snitt på 57 854 kronor, medan motsvarande siffra för Storgöteborg och Stormalmö är 44 190 respektive 29 988 kronor per kvadratmeter.

Under november såldes 1 procent fler bostäder än samma månad förra året och på helåret är ökningen 4 procent.

Svensk Mäklarstatistiks siffror i korthet

Riket:

  • Bostadsrätter: - 1 procent
  • Villor: +/- 0 procent

Storstockholm:

  • Bostadsrätter: +/- 0 procent
  • Villor: +/- 0 procent

Storgöteborg:

  • Bostadsrätter: +/- 0 procent
  • Villor: + 1 procent

Stormalmö:

  • Bostadsrätter: - 1 procent
  • Villor: +/- 0 procent

(förändringarna är på månadsbasis, mellan oktober och november)

Mer om

Dela

Öppna i ny flik

Toppnyheter

Illustrationsbild: Leif Persson i egenskap av investerare i samband med noteringen av S2 Medical.  Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Noteringstrenden

Goldmans nya giv: Ska kräva mångfald vid börsnoteringar

Goldman Sachs inför en ny policy i sommar som kommer att kräva mångfald hos de bolag som vill ha hjälp vid börsnoteringar, skriver Financial Times. Ambitionen ska förkroppsligas av minst en styrelseledamot, enligt kravet, och fokus kommer att ligga på förekomsten av kvinnor.

Riktlinjerna kommer att gälla USA och Europa men däremot inte Asien, vilket enligt tidningen är den region som har störst problem med mångfald och ojämlikhet.

Av en rapport från i fjol framgår att av de 126 företag i MSCI World-indexet som saknar kvinnor i styrelsen så är 108 japanska och nio kinesiska.

42 min
Lefteris Pitarakis / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Noteringarna halverades under decenniets sämsta år

Antalet noteringar på Londonbörsen mer än halverades under ett oroligt 2019 till 35 stycken, mot 79 året före, skriver Market Watch. Nedgången på drygt 55 procent innebär att året ur den aspekten var det sämsta under hela decenniet som gick.

Totalt drog de 35 bolagen in 5,9 miljarder pund, motsvarande 73 miljarder kronor, på noteringarna – ett tapp med 56 procent från 2018.

– Med en geopolitisk oro utan motstycke var 2019 ett utmanande år för de globala finansmarknaderna, och London var inte ensamt om att uppleva en minskande aktivitet, säger YE:s noteringschef Scott McCubbin till sajten.

Globalt minskade antalet noteringar med 19 procent under 2019 då 1 127 företag hittade till börsen.

16 jan
Läs mer om Noteringstrenden
Collector, TT
Nyemissionen i Collector

Selin: Överdrivet att tala om kris – marknaden kortsiktig

Collectors aktie har rasat 30 procent på tre dagar, men storägaren och den tillträdande ordförande Erik Selin viftar undan oron.

– Aktiemarknaden är alltid kortsiktig, säger Selin till SvD Näringsliv och menar att det är överdrivet att tala om en kris.

På det möte som Finansinspektionen har kallat till nästa vecka kommer han att tydliggöra att nischbanken framöver ska satsa på lönsamhet framför tillväxt.

– Vi kommer också ha en mer försiktig och konservativ inställning till privatlån.

Finansinspektionen uppger för SvD att den inte ser någon anledning att omvärdera sin senaste riskbedömning av nischbankerna.

3 tim
Erik Selin och Lena Apler. Pressbild och TT.
undefined

Collector till krismöte hos FI: ”Visar hur allvarligt läget är”

Finansinspektionen har kallat upp Collectors avgående ordförande Lena Apler och hennes efterträdare Erik Selin till ett möte, med anledning av bankens krisåtgärder tidigare i veckan, skriver SvD Näringsliv.

– På mötet förväntas banken redogöra för vilka åtgärder som planeras med anledning av vinstvarningen och reservering för kreditförluster, säger Peter Svensson, presstalesman på FI.

Mötet kommer att ledas av generaldirektör Erik Thedéen.

Sverre Linton på Aktiespararna säger till SvD att FI:s initiativ visar hur allvarligt läget är i Collector, och att det tyder på att det även finns regulatoriska risker för bolaget.

Igår 17:06
Lena Apler, tidigare styrelseordförande. BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analys: Ofattbart av Collector – likheter med HQ-kraschen

Collectors dikeskörning för tankarna till HQ-kraschen 2010, skriver Realtids Per Agerman i en kommentar.

Enligt Agerman hör det inte till vanligheterna att en bank reserverar 800 miljoner kronor i förväntade kreditförluster.

”Att banken samtidigt meddelar att den inte klarar av att nå upp till det så kallade ’kombinerade kapitalbuffertkravet’ är smått ofattbart”.

Han tillägger att det nu gäller att Collector lyckas lugna Finansinspektionen, vars granskning av HQ för tio år sedan blev förödande.

DI:s Richard Bråse skriver att kreditförlustreserveringen helt klart är anmärkningsvärd, särskilt mot bakgrunden av att bolagets insynspersoner storköpte aktier i november. Även han drar paralleller till HQ-kraschen.

”Banker som gör nyemissioner av fel anledning kan skicka kalla kårar genom nästan vilken hårdbarkad investerare som helst”, skriver han.

Igår 15:53
Läs mer om Nyemissionen i Collector
INA FASSBENDER / dpa
Råvarumarknaden

Fortsatt rally för ädelmetallen – ett uns kostar nu 95 000

Biltillverkare efterfrågar rodium i allt högre utsträckning. Ädelmetallen används vid katalytisk avgasrening och i framförallt Europa och Asien skärps utsläppskraven. Men tillgången är begränsad och priserna har således skjutit i höjden, skriver Wall Street Journal.

Sedan årsskiftet har priset på ett uns rodium rusat 65 procent till 9 985 dollar, motsvarande 95 000 kronor, vilket gör det till världens dyraste ädelmetall.

Om utvecklingen är besvärlig för fordonstillverkarna är den desto mer behaglig för de fåtalet ryska och sydafrikanska gruvbolag som utvinner rodium. Aktier som Norilsk Nickel och Sibanye har inlett året starkt.

4 tim
Flytande kopparkoncentrat vid ryska Norilsk Nickel som är storproducent av palladium. Arkivbild. SERGEY PONOMAREV / TT / NTB Scanpix
undefined

Dyrare än guld: Därför rusar palladiumpriserna

Priset på ädelmetallen palladium fortsätter att rusa och är upp 25 procent de senaste två veckorna. Varför? Svaren är flera, enligt BBC.

Palladium utvinns mestadels i Sydafrika och Ryssland och är överlag en biprodukt vid gruvor som tar upp andra metaller, till exempel platina eller nickel. Det gör det svårt att snabbt anpassa utbudet till efterfrågan.

Samtidigt har efterfrågan från bilindustrin – palladium är en nyckelkomponent i katalysatorer som står för 80 procent av användningen – ökat skarpt. Ett skäl är skarpare utsläppskrav, bland annat i Kina. Ett annat är ”Dieselgate”. Allt fler konsumenter väljer bensinbilar som har palladium i katalysatorn i stället för dieselbilar som har platina, skriver BBC.

20 jan
ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Bridgewater: Guld viktigare, kan stiga 30 procent

Guldpriset kan stiga upp till 2 000 dollar per uns, en stigning på 30 procnet. Det tror Greg Jensen som är chefsinvesterare på världens största hedgefund Bridgewater Associates som förvaltar 160 miljarder dollar.

Till Financial Times utvecklar Jensen sin argumentation som bland annat handlar om att centralbankerna kommer fortsätta att hålla räntorna nere.

– Det kommer inte längre att göras några försök från den utvecklade världens större centralbanker att normalisera räntan. Det är stort, säger han i en telefonintervju med den brittiska tidningen.

Jensen förutspår att guld kommer att bli en hörnsten i investerares portföljer.

15 jan
Läs mer om Råvarumarknaden
Rapportsäsongen Internationellt
Steve Marcus / TT NYHETSBYRÅN
Rapportsäsongen Internationellt

Intel slog förväntningarna – aktien upp i efterhandeln

Chippjätten Intel redovisar en justerad vinst per aktie på 1,52 dollar under det fjärde kvartalet. Det var högre än estimaten som låg på 1,25 dollar per aktie.

Omsättningen steg 8 procent och landade på 20,2 miljarder dollar, mot väntade 19,2 miljarder.

Bolaget skriver i sin delårsrapport att man väntar sig rekordintäkter om 73,5 miljarder dollar under helåret 2020.

Vid 22.15 var aktien upp 7 procent i Wall Streets efterhandel.

2 tim
Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kimberly-Clark i linje med förväntningarna

(Direkt) Den amerikanska konsumentvarugruppen Kimberly-Clark, som bland annat konkurrerar med Essity, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:71 dollar för det fjärde kvartalet 2019.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:70 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Intäkterna var 4,6 miljarder dollar. Väntat var intäkter på 4,5 miljarder dollar.

Konsumentvarubolaget spår en justerad vinst per aktie i spannet 7:10-7:35 dollar för 2020. Här var 7:26 dollar väntat inför rapporten.

Sett till affärsområdena var försäljningen inom personlig hygien upp med 1 procent, vilket kan jämföras med det förevarande årets jämförbara minskning med 2 procent.

Konsumentpapper ökade också med 1 procent. Motsvarande siffra året innan var oförändrad försäljning.

Affärsområdet K-C Professional minskade försäljningen med 3 procent, mot fjolårets jämförbara ökning med 2 procent.

Idag 13:41
Eric Gaillard / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Texas Instruments överträffar vinstestimaten

(Direkt) Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:12 dollar för det fjärde kvartalet 2019.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:01 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Intäkterna var 3,4 miljarder dollar. Väntat var intäkter på 3,2 miljarder dollar.

Försäljningen för det första kvartalet spås av Texas Instruments bli mellan 3,1 och 3,4 miljarder dollar – att jämföra med analytikernas förväntan om 3,2 miljarder dollar.

Igår 21:20
Läs mer om Rapportsäsongen
FABRICE COFFRINI / AFP
Klimatförändringarna

Blackrocks vd överraskad av positiv respons på klimatbrev

Fondjätten Blackrocks vd Larry Fink varnade nyligen för klimatkrisen i sitt årliga brev till vd:ar och säger sig nu ha blivit överraskad av responsen, skriver CNBC.

Han räknade med att budskapet om att klimatkrisen kan förändra finansvärlden i grunden inte skulle landa väl hos kunderna, där många är verksamma i koldioxidintensiva branscher. Men Fink säger till CNBC att nästan alla reaktioner varit positiva.

I vd-brevet, skickades ut i förra veckan, skrev Fink att Blackrock kommer undvika att investera i bolag som kan kopplas till ”hög hållbarhetsrelaterad risk”. Det beskrevs som ett ”fundamentalt skifte” i investeringsstrategin.

3 tim
Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Thunbergs svar till Mnuchin: ”Krävs inte ekonomiexamen”

Greta Thunberg borde snacka mindre och plugga mer ekonomi, föreslog USA:s finansminister Steven Mnuchin under torsdagen. Den svenska klimataktivisten svarar på Twitter att hennes sabbatsår tar slut i augusti.

”Men det krävs inte en examen i ekonomi för att förstå att vår kvarvarande kolbudget på 1,5 grader inte är förenlig med pågående subventionering av och investering i fossila bränslen”, skriver hon.

Idag 15:56
Börje Ekholm. TT
undefined

Börsjättarna styr om till klimatvänliga tjänstebilar

Sex av Stockholmsbörsen tio största bolag har klimatanpassade regler i tjänstebilspolicyn. Det visar en granskning av SVT Nyheter.

– Vi har ju ett åtagande att försöka minska vår miljöpåverkan och vi försöker göra det i många olika steg, säger Ericssons vd Börje Ekholm.

98 procent av de tjänstebilar som Ericsson beställde under 2019 var laddhybrider. Bolaget har som mål att fasa ut sina dieselbilar inom två–tre år.

SEB har valt en annan modell där de anställda får större löneförmåner ju mer miljövänlig tjänstebil de väljer.

4 tim
Läs mer om Klimatförändringarna
Kevin Wolf / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Toppmötet i Davos

Soros: Xi Jinping utnyttjar Donald Trumps svagheter

Investeraren George Soros gick till angrepp på USA och Kina under sin årliga middag i samband med Världsekonomiskt forum i Davos, skriver CNBC.

89-åringen sa att Xi Jinping försöker utnyttja motparten Donald Trumps svagheter och anklagade även den kinesiske ledaren för att kontrollera sitt folk med hjälp av AI.

Det stundande presidentvalet i USA kommer inte bara avgöra duons framtida relation utan även ”världens öde”.

2 tim
Torgeby. TT
undefined

SEB-chefen: Finanstopparna så lugna att det gör mig orolig

En ”klar brist på oro” genomsyrar finanssnacket på toppmötet i Davos, enligt SEB:s vd Johan Torgeby. Därmed skiljer sig stämningen markant från fjolåret då det bara pratades om recession mot bakgrund av börsfallen, säger han till DI.

– Alla verkar hur lugna som helst. Det säger mig att man nog bör vara lite orolig, säger Torgeby.

Han pekar på den undersökning som gjordes vid toppmötet i fjol då 98 procent hade fel i sina prognoser om den förestående börsutvecklingen.

Enligt Torgeby är det också läge att vara försiktig i ett skede då börserna har stigit betydligt mer än företagens vinster.

5 tim
Denis Balibouse / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Googles vd ser stor potential för AI i vården

Alphabets och Googles vd Sundar Pichai har i samband med konferensen World Economic Forum i Davos sagt att han ser enorma möjligheter för bland annat artificiell intelligens på vårdområdet under de närmaste fem till tio åren.

Det var i samband med integritets- och säkerhetsfrågor rörande Googles tillgång till amerikanska vårdtagares data (framför allt genom ett molnsamarbete med Ascension som äger 150 sjukhus i USA) som Pichai kom med uttalanden om saken.

– Titta på potentialen. Cancer är något man ofta missar och skillnaden i resultat är påtaglig. När det gäller lungcancer så tycker fem experter likadant medan fem andra tycker annorlunda. Vi vet att vi kan göra det här bättre med artificiell intelligens, sade Pichai.

Apropå farhågorna kring vårdtagarnas integritet, så menade Pichai att det redan finns en mycket stark lagstiftning på området som ger Google ett ramverk att jobba inom.

– När vi jobbar med sjukhus, så tillhör datan sjukhusen, sade Pichai.

Igår 12:09
Läs mer om Toppmötet i Davos
Axel Öberg / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs internationellt

Wall Street vände till plus efter lugnande WHO-besked

New York-börserna öppnade nedåt på torsdagen efter blandade delårsrapporter men klättrade till stängning över nollan. Vid dagens slut var utvecklingen:
• S&P 500: +0,1%
• Nasdaq: +0,2%
• Dow Jones: -0,1%
Oron för coronavirusets spridning har legat som en våt filt över marknaderna men WHO:s besked om att det ännu inte är att betrakta som en global kris stärkte humöret

Konsumentvarujätten Procter & Gamble rörde sig svagt ner efter att ha rapporterat en vinst över förväntan men försäljningssiffror under estimaten.

Essity-konkurrenten Kimberly-Clark stängde svagt upp efter en rapport som var i linje med förväntningarna.

Southwest Airlines redovisade ett vinsttapp på 21 procent under det fjärde kvartalet på grund av problemen med Boeing 737 Max. Aktien backade initialt men stängde över 3 procent högre.

Konkurrenten American Airlines steg nästan 6 procent efter en rapport som var i linje med estimaten. Bolaget uppger att 10 000 avgångar ställdes in under kvartalet på grund av 737 Max flygförbud.

2 tim
Illustrationsbild från tunnelbanestation i Hongkong.  Kin Cheung / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Rejäla börsnedgångar i Asien – oro för lungviruset

Asiens större börser handlades ner brett på torsdagsmorgonen. Vid stängning låg indexen som följer:
• Nikkei: –1,0 %
• Shanghai: –2,8 %
• Shenzhen: –3,4 %
• Hongkong: –1,5 %
• Kospi: –0,9 %
Investerarnas humör och riskvilja påverkas av att flera hundra personer i Kina insjuknat i coronaviruset, skriver CNBC.

Även Reuters och TT skriver att en ökad spridning av lungviruset fick börserna att backa.

– Coronaviruset har skapat en viss försiktighet. Det finns ingen risk för en global pandemi just nu, men priserna på de finansiella marknaderna påverkas, säger Michael McCarthy, chefsstrateg på CMC Markets.

Viruset väntas påverka även flygresandet och det får i sin tur oljepriserna att backa något under morgonen, enligt Reuters. Både brentoljan och WTI-oljan är ner 0,3 procent.

Idag 09:55
Richard Drew / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Wall Street runt nollan – Tesla sprängde 100-miljardersvall

New York-börserna följde upp gårdagens nedgångar med att stiga i öppningen, för att sedan falla tillbaka något och avsluta kring nollan. Vid stängning såg de ledande indexen ut enligt nedan:
• S&P 500: +/-0 %
• Nasdaq: +0,2%
• Dow Jones: +/-0 %
Bland det som bidrog till den inledande optimismen fanns IBM, som rapporterade över förväntan och dessutom kom med oväntat positiv guidning för 2020.

Tesla fortsätter gasa på och stängde drygt 4 procent upp, på nära 570 dollar, efter att under dagen ha varit uppe över 590 dollar. Det innebär att elbilstillverkaren för första gången värderas till över 100 miljarder dollar, vilket är högre än alla världens biltillverkare utom Toyota.

Det sjunkande oljepriset slog mot energisektorn, Exxon Mobil föll 0,6 procent.

Hajpade Beyond Meat föll drygt 5 procent efter rapporter om att Burger King ska sänka priset på sin ”Impossible Whopper” på grund av svaga försäljningssiffror. Men som helhet är aktien fortfarande upp nästan 60 procent i år.

Rapportbolaget Netflix slutade till slut ner 3,6 procent. Detta trots att intäkter och vinst per aktie överträffade förväntningarna. Det som analytikerna oroar sig för här är hur konkurrensen från aktörer som Disney och Apple kommer att påverka den fortsatta tillväxten.

Boeing fortsätter att pressas, efter beskedet att det kommer att dröja åtminstone till sommaren innan 737 Max-planen flyger igen. Aktien stängde på minus 1,3 procent.

När rapportsäsongen nu kommit i gång så har än så länge 58 bolag på S&P 500-listan hunnit rapportera. 67,2 procent av dem har slagit analytikernas förväntningar, skriver Reuters med hänvisning till Refinitiv data.

Igår 21:03
Läs mer om Dagens börs internationellt
Christopher Black / TT NYHETSBYRÅN
Nya coronaviruset

WHO: Virusutbrottet ännu inte en global hälsokris

För andra dagen i rad meddelar Världshälsoorganisationen WHO att det kinesiska virusutbrottet ännu inte är så allvarligt att det föreligger en global hälsokris.

– Det är en kris i Kina men ännu inte globalt. Men det kan mycket väl komma att bli det, sa WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens på torsdagen.

Han påpekade också att viruset förvisso kan vara dödligt i speciella fall, men att det i det allra flesta fall ger mildare symptom. De som dött av viruset har i samtliga fall haft bakomliggande sjukdomar som gjort dem extra känsliga.

Han sa också att mycket om viruset ännu är oklart, bland annat exakt varifrån det har spridits.

2 tim
TT NYHETSBYRÅN
undefined

Coronaviruset utgör ett stort hot – mot Kanadas ekonomi

Kanadas ekonomi kan indirekt drabbas hårt av coronaviruset, även om det aldrig får fäste i landet eller utvecklas till en global pandemi. Orsaken är att en inbromsning i Kina kan tynga råvarupriserna, vilket vore en mardröm för oljelandet Kanada vars tillväxt tappade fart i slutet av 2019. Det skriver Bloomberg.

”Coronavirusets indirekta exponering mot den kanadensiska ekonomin kan vara större än den sars hade 2003”, skriver Bank of Nova Scotia-ekonomen Derek Holt i ett mejl till nyhetsbyrån.

4 tim
Kinesiskt Ikea. STR / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ikea tvingas stänga varuhus i Wuhan efter virussmittan

Ikea har tvingats stänga sitt varuhus i kinesiska Wuhan på order av myndigheter. Orsaken är coronaviruset som på kort tid har dödat minst sjutton personer i regionen. Det uppger Ikeas presskontakt Jon Egerlid för SvD Näringsliv.

Möbeljätten uppges ha 500 anställda i Wuhan. De uppmanas nu att stanna hemma med bibehållen lön i fjorton dagar, vilket är den längsta inkubationstiden för viruset. Hur länge varuhuset tvingas hålla stängt är oklart.

Wuhan är en av tre kinesiska städer som har suttits i karantän för att förhindra spridning av viruset.

Idag 17:04
Läs mer om Nya coronaviruset
Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stockholmsbörsen i dag

Utländska ägandet minskar – för femte kvartalet i rad

Det genomsnittliga utländska ägandet på Stockholmsbörsen minskar för femte kvartalet i rad – och är nu nere på den lägsta nivån sedan början av 2017. Det skriver DI.

I slutet av det fjärde kvartalet uppgick det utländska ägandet i svenska börsbolag till 27,4 procent i snitt.

Två möjliga förklaringar till minskningen är den försvagade kronan och att värderingarna på Stockholmsbörsen dragit iväg jämfört med Europa och USA, enligt DI.

– För utländska investerare är det förmodligen mindre intressant med svenska alternativ om det finns mer lockande värderingar i andra länder, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall.

2 tim
undefined

Bonava rapportrasade på röd börs – Creades och Bilia lyfte

Stockholmsbörsen backade tydligt på torsdagen för andra dagen i rad. Vid stängning stod de ledande indexen som följer:
• OMXS30: –0,9 %
• OMXSPI: –1,1 %
Under morgonen fortsatte Asienbörserna ner till följd av ökad oro för coronaviruset i Kina. Även i Europa och USA lade sjukdomsutbrottet sordin på stämningen med genomgående röda börser.

På hemmaplan släppte Bilia en omvänd vinstvarning, vilket fick aktien att lyfta 4,9 procent. Creades avancerade i sin tur 7,9 procent efter att styrelsen föreslagit en extrautdelning till aktieägarna.

Collector backade 7,9 procent sedan nischbankens styrelse kallats till krismöte hos Finansinspektionen, med anledning av vinstvarningen tidigare i veckan.

Riskkapitalbolaget EQT sjönk 3,7 procent efter att ha lämnat en kvartalsredogörelse där det framgick att affärssegmentet Credit ska genomgå en strategisk utvärdering.

Bonava rapporterade ett fallande resultat i fjärde kvartalet och sänkte oväntat utdelningen. Aktien rasade 14,1 procent.

Eolus Vind redovisade ett rejält vinstlyft och aktien handlades upp 11,9 procent.

Bland dagens aktierekar märktes bland annat att Morgan Stanley dragit upp sin riktkurs för Swedish Match från 540 till 610 kronor. Tobaksjätten steg 1,2 procent – bäst bland OMXS30-bolagen.

I motsatt ände av storbolagsindexet syntes råvarubolagen Boliden och SSAB, som tappade 4,6 respektive 3,1 procent.

Idag 16:30
Läs mer om Stockholmsbörsen i dag