Hem
Volvo Car SverigeANNONS

Hållbarhet och säkerhet i fokus i nya Volvo EX30

Volvo EX30 är Volvo Cars första lilla SUV.

Tidigare i år presenterade Volvo Cars sin helt nya elbil Volvo EX30. Med den lilla suven vill biltillverkaren göra stor skillnad.

Milano, 7 juni 2023. Jim Rowan, vd för Volvo Cars, rullar in på scen i nya Volvo EX30 inför en samlad världspress, till tonerna av ”Little things mean a lot” av soulsångerskan Bettye Swann.

– Det är ofta de små sakerna som gör skillnaden, säger Jim när han stiger ur bilen. Volvo EX30 är ett destillat av allt som gör Volvo fantastiskt, bara i en mindre paketering. Vi har länge varit ledande inom säkerhet och Volvo EX30 är exakt så säker som du kan förvänta dig. Den är tillgänglig i flera alternativ, både vad gäller räckvidd, motorkraft och pris – allt efter dina behov.

Den helt elektriska Volvo EX30 är Volvo Cars första lilla SUV. Den är byggd för att göra människors liv både säkrare och mer bekvämt, genom en kombination av skandinavisk design och den senaste tekniken.

Volvo Cars vd Jim Rowan presenterar nya Volvo EX30.

Volvo EX30 ger även ett mindre koldioxidavtryck än någon annan Volvobil tidigare. Genom att se över och hantera utsläppen genom hela produktions- och livscykeln har det totala koldioxidutsläppet minskat till under 30 ton på en 200 000 kilometer lång körsträcka. Det är en minskning med 25 procent jämfört med de andra helelektriska Volvomodellerna och därmed ett stort steg mot Volvo Cars mål att minska det totala koldioxidutsläppet med 40 procent per bil.

Med Volvo EX30 förstärks Volvo Cars erbjudande av helt elektriska modeller. I takt med att bilmarknaden snabbt elektrifieras och segmentet växer, blir Volvo EX30 en viktig pusselbit för företaget.

– Nya EX30 må vara vår minsta SUV någonsin, men det är en stor sak för våra kunder, och även för oss som företag, säger Jim Rowan.

Få full tillgång till Omni Ekonomi

  • Alla mediers affärsnyheter på ett ställe
  • Upplåst innehåll från världens ledande medier
  • Dagliga aktieanalyser direkt i appen
Bli medlem
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons