Hem
KIAANNONS

Lansering för nya Kia EV6 GT i Sverige

Nu lanseras Kia EV6 GT hos de svenska återförsäljarna och modellen finns att provköra över hela Sverige. Intresset för nya Kia EV6 GT har varit stort – och modellen har bland annat vunnit den eftertraktade titeln World Performance Car 2023 i World Car Awards. 

Tittar man på modellen är det kanske fartresurserna och köregenskaperna som först imponerar. Men EV6 GT fungerar även utmärkt som familjebil med gott utrymme för både passagerare och bagage. 

Skräddarsy känslan

Med 585 hästkrafter och två elmotorer gör modellen 0-100 km/h på 3,5 sek. Maxhastighet landar på 260 km/h. Förarna kan välja mellan fem körlägen – från Eco till det extrema läget My GT där man kan skräddarsy bland annat acceleration, känslan i ratten och stötdämparnas styvhet.

Modellen har också en räckvidd på upp till 424 km, enligt WLTP. Tack vare 800-voltstekniken i Kia EV6 GT kan du ladda batteriet från 10-80% på ned till 18 minuter med en snabbladdare.

En intressant detalj är funktionen Vehicle-2-Load – vilket innebär att du kan använda bilen som strömkälla för att ladda och driva andra elektriska apparater. Ge ström åt kaffekokaren på utflykten, ladda elcykeln eller till och med en annan elbil.

Den kan dra ett släp upp till 1800 kilo.

Få full tillgång till Omni Ekonomi

  • Alla mediers affärsnyheter på ett ställe
  • Upplåst innehåll från världens ledande medier
  • Dagliga aktieanalyser direkt i appen
Bli medlem
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons