Hem
KIAANNONS

Populära suven prisas för sin design

Nya Kia Sorento lanserades nyligen som plug-in hybrid. Nu tilldelas familjesuven två prestigefyllda designutmärkelser: iF Award och Red Dot Award.

Red Dot Design Award och iF Design Award är två av de största designtävlingarna i världen. Red Dot Award berömmer bilen utifrån tre olika discipliner: Produktdesign, varumärken & kommunikationsdesign och designkoncept.

IF Design Award är ett av världens viktigaste pris för framstående design. Bidragen bedöms av en internationell jury bestående av 98 designexperter.

– Vi utvecklade den robusta estetiken från tidigare generationer av Sorento men lade till en grad av förfining och elegans. Konceptet ”refined boldness” inspirerade hela processen, med resultatet en mogen och balanserad, men ändå självsäker design, säger Kias designchef Karim Habib.

Detta är inte första gången som helt nya Sorento tilldelas fina utmärkelser. Tidigare har bilen även fått pris för enastående design i ”All-Wheel Drive of the Year 2020” av tyska Auto Bild Allrad, och därefter även i ”Golden Steering Wheel 2020” i kategorin stora suvar. I mars i år utsågs även bilen till ”Women’s World Car of the Year 2021” i samma kategori.

Få full tillgång till Omni Ekonomi

  • Alla mediers affärsnyheter på ett ställe
  • Upplåst innehåll från världens ledande medier
  • Dagliga aktieanalyser direkt i appen
Bli medlem
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons