Hem
SwedbankANNONS

Så växer du hållbart när kunderna prioriterar pris

Funderar ni på att skala ner er hållbara omställning? Tänk om. Här är anledningarna varför ni kommer att tjäna på en fortsatt hållbarhetssatsning, enligt Nikolay Burdakov, senior ESG-rådgivare på Swedbank.

1. Hållbara företag får fler affärsmöjligheter
En rad nya direktiv från EU kommer att göra hållbarheten affärskritisk. Och även om ditt företag är för litet för att omfattas av kraven så kanske dina kunder eller leverantörer omfattas – och därmed även du.

2. För att vinna den offentliga upphandlingen
– Den här utvecklingen har pågått länge. Vill du ha en chans i upphandlingar så måste du visa tydligt hur du jobbar med hållbarhetsfrågorna, säger Nikolay Burdakov på Swedbank.

3. Bättre villkor hos banken
Nya EU-regler ställer krav på banker att ta hänsyn till hållbarheten i bolag de finansierar. Utan ett hållbarhetsarbete riskerar ni alltså att ha sämre tillgänglighet till kapital.

4. Konsumenterna vill ha det (även om de just för stunden prioriterar sin plånbok)
– Framför allt yngre konsumenter prioriterar de här frågorna och de kommer att bli viktiga kunder för er i framtiden, säger Nikolay Burdakov på Swedbank.

Hållbarhet, även under rådande konjunktur, kommer alltså att löna sig. För att finansiera en sådan satsning kan företag sätta sig ner med banken och diskutera hållbar finansiering.

Få full tillgång till Omni Ekonomi

  • Alla mediers affärsnyheter på ett ställe
  • Upplåst innehåll från världens ledande medier
  • Dagliga aktieanalyser direkt i appen
Bli medlem
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons