Bevaka
Alphabet

JOHANNES EISELE / AFP
Börsen internationellt

Årets bästa börsdag på Wall Street – Teslas rally fortsatte

New York-börserna steg för andra dagen i rad på tisdagen. Breda S&P 500 hade sin bästa dag sedan augusti förra året och tekniktunga Nasdaq stängde på en ny rekordnivå.
• S&P500: +1,5 %
• Nasdaq: +2,1 %
• Dow Jones: +1,4 %
CNBC konstaterar att börsoptimismen har återvänt trots att coronavirusets dödstal fortsätter att stiga. Sentimentet stärktes på tisdagen av medieuppgifter om att Kinas centralbank förbereder ytterligare stimulanser i form av sänkta räntor och minskade kapitalkrav på bankerna.

Tesla-aktien fortsatte upp 13,7 procent, efter gårdagens 20-procentiga rusning som utlöstes av kraftiga riktkurshöjningar. Under dagen rapporterade Teslas partner Panasonic att bolagets bilbatteriverksamhet nått lönsamhet för första gången och att man nu ökar produktionen för tillgodose en växande efterfrågan från Tesla.

Teslas storägare Ran Baron har dessutom varit ute och haussat aktien genom att förutspå intäkter på tusen miljarder dollar inom tio år.

Techjätten Alphabet togs emot med mer skepsis. Tillväxtsiffrorna i gårdagens rapport var inte tillräckliga för att falla marknaden i smaken och aktien backade 2,4 procent.

Ralph Lauren lyfte 9,2 procent efter att ha överträffat analytikernas förväntningar med hjälp av en stark efterfrågan på vinterkläder.

Efter Wall Streets stängning i kväll väntas Disney, Snap och Ford släppa sina bokslut.

4 feb