Bevaka
Amazon

Amazon / Bolagsnyheter

Små rivaler till attack mot techjättar

Flera små techbolag har i samband med en frågestund i det amerikanska representanthuset riktat kritik mot ett antal amerikanska techjättar. Det är bland annat de relativt små techbolagen Tile, Sonos och Popsockets, som ifrågasätter hur Google, Amazon och Apple tillåts agera.

Tile – som tillverkar spårningsbrickor – är till exempel kritiska till hur Apple först sålt deras produkter via sina butiker, för att sedan upphöra med den saken efter att man lockat över en ingenjör från Tile och börjat ta fram en liknande produkt själva.

Popsockets – som tillverkar greppytor för smartphones – har vittnat om hur man blivit ignorerade av Amazon när man påpekat att det förekommit falska kopior på produkterna hos e-handelsjätten. Samtidigt påstår man sig upprepade gångar ha blivit pressade att sänka sina priser.

Sonos-vd:n Patrick Spence berättade om hur han upplever att Google (vars AI-assistent Google Assistant nu mer finns i företagets produkter) försöker hindra Sonos från att vara innovativa och att man ständigt kräver att få insikt i företagets framtidsplaner.

– Det finns en så dominerande kraft med de här företagen, att till och med ett företag av vår storlek känner att vi inte har något val, sade Spence.

Det var i september som amerikanska politiker bad 80 företag att vittna om hur deras verksamhet har lidit skada av konkurrenshämmande beteende från Apples, Amazons och Googles sida.

Igår 09:12