Bevaka
Apple

Apple / bolagsnyheter

Fokus på kamerorna i första Iphone-recensionerna

De första recensionerna av Apples nya Iphone-enheter har nu publicerats, och sammanfattningsvis tycks experterna vara ganska imponerade av kamerorna och batteritiden som de nya telefonerna bjuder på, medan man inte är riktigt lika övertygade om att de nya telefonerna bjuder på tillräckligt stora nyheter för att man ska uppgradera. Det tycks dessutom råda enighet kring att den enklaste enheten i den nya trion förmodligen passar den stora massan bäst.

The Verges chefredaktör Nilay Patel retar sig en aning på de stora kameraöarna på baksidan av Iphone 11 Pro och Pro Max, men säger sig samtidigt gilla de nya färgerna och den matta finishen. Patel prisar även batteritiden, inte minst när det gäller Pro Max-versionen, som klarar sig mellan 12 och 14 timmar utan att behöva laddas. Patel menar även att kamerorna på de nya enheterna är de bästa på marknaden just nu och att de därmed håller Apple kvar i den högsta divisionen på området.

Engadgets Chris Velazco hyllar också batteritiden och kamerorna, men påpekar att det är en helt annan femma när det gäller huruvida någon verkligen behöver uppgraderingarna, speciellt om man redan äger någon av Apples senare telefonmodeller.

Cnets Scott Stein är också imponerad av kamerorna och batteritiden, men uttrycker skepsis kring att Apple fortfarande säljer en variant med endast 64 GB internlagring.

Wires Lauren Goode antyder att designen är udda, och hon är dessutom inte lika övertygad av kamerorna som de övriga experterna, medan Pocket-lints Stuart Miles påpekar att avsaknaden av 5G-stöd tål att tänkas på innan man slår till och köper någon av telefonerna.

17 sep