Bevaka
Apple / bolagsnyheter

Apple / bolagsnyheter

Fokus på kamerorna i första Iphone-recensionerna

De första recensionerna av Apples nya Iphone-enheter har nu publicerats, och sammanfattningsvis tycks experterna vara ganska imponerade av kamerorna och batteritiden som de nya telefonerna bjuder på, medan man inte är riktigt lika övertygade om att de nya telefonerna bjuder på tillräckligt stora nyheter för att man ska uppgradera. Det tycks dessutom råda enighet kring att den enklaste enheten i den nya trion förmodligen passar den stora massan bäst.

The Verges chefredaktör Nilay Patel retar sig en aning på de stora kameraöarna på baksidan av Iphone 11 Pro och Pro Max, men säger sig samtidigt gilla de nya färgerna och den matta finishen. Patel prisar även batteritiden, inte minst när det gäller Pro Max-versionen, som klarar sig mellan 12 och 14 timmar utan att behöva laddas. Patel menar även att kamerorna på de nya enheterna är de bästa på marknaden just nu och att de därmed håller Apple kvar i den högsta divisionen på området.

Engadgets Chris Velazco hyllar också batteritiden och kamerorna, men påpekar att det är en helt annan femma när det gäller huruvida någon verkligen behöver uppgraderingarna, speciellt om man redan äger någon av Apples senare telefonmodeller.

Cnets Scott Stein är också imponerad av kamerorna och batteritiden, men uttrycker skepsis kring att Apple fortfarande säljer en variant med endast 64 GB internlagring.

Wires Lauren Goode antyder att designen är udda, och hon är dessutom inte lika övertygad av kamerorna som de övriga experterna, medan Pocket-lints Stuart Miles påpekar att avsaknaden av 5G-stöd tål att tänkas på innan man slår till och köper någon av telefonerna.

17 sep
JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Apple / bolagsnyheter

Experterna: Iphone 11 Pro ”bekant men annorlunda”

Apple presenterade under tisdagskvällen sina nya telefoner Iphone 11, 11 Pro och 11 Max, och direkt efter lanseringseventet gavs techmedia lite tid med de nya telefonerna. Den så kallade hands-on-sessionen är förstås långt ifrån tillräcklig för att ge en mer komplett bild av hårdvaran, men de första expertintrycken kan sammanfattas med att telefonerna känns väldigt bekanta, trots att de skiljer sig en del från förra årets modeller. Dessutom tycks det råda enighet om att innehållet nu mer är överordnat hårdvaran och att telefonerna i någon mån hamnat lite i baksätet.

Kombinationen av glas och en matt finish tilltalar, medan experterna är mer skeptiska till den stora och utstående kameraön på baksidan . ”Jag älskar den inte, men de flesta använder trots allt ett skal” skriver The Verges Dieter Bohn. Han gillar även det nya kameragränssnittet. ”Totalt sett så slår Iphone 11 Pro mig som ännu en utmärkt, välbyggd och imponerande Iphone. Jag är däremot inte 100 procent övertygad av Apples argument kring vad som gör telefonen ’pro’ jämfört med den enklare Iphone 11” skriver Bohn.

Slashgears Chris Davies är försiktigt optimistisk kring de nya telefonerna och framhåller också det nya kameragränssnittet som en av de mer positiva överraskningarna. Men även Davies är inne på att årets Pro-versioner ligger närmare den enklare Iphone 11 på många plan än vad förra årets flaggskepp gjorde i förhållande till Iphone XR.

Techradars Gareth Beavis fokuserar i sitt första omdöme mest på just Iphone 11, som dels är något billigare än förra årets motsvarighet Iphone XR, dels erbjuder bättre batteritid och högre prestanda. ”Det är inte den mest kraftfulla telefonen, men den erbjuder en del fina egenskaper för att vara en Appletelefon i den prisklassen” skriver han.

11 sep