Bevaka
Garo

Stockholmsbörsen i dag

Skanska klättrade på rapport – OP rasade men kom igen

Stockholmsbörsen klättrade försiktigt på torsdagen och båda de ledande indexen noterades nära nya rekordnivåer. Vid stängning var utvecklingen:
• OMXSPI: +0,1 procent
• OMXS30: +0,1 procent
Världens börser har under dagen fått stöd av ett besked från Kina om att man kommit överens med USA om att fasa ut tullar i takt med att handelssamtalen rullar vidare. Vid dagens slut var uppgången i Stockholm något lägre än den i övriga Europa. S&P Europe steg 0,4 procent.

I Sverige har rapportfloden rullat vidare under dagen med Skanska som det stora numret. Byggjätten överträffade analytikernas vinstestimat samtidigt som orderingången kom in lägre än väntat. Aktien steg dryga 3 procent, mest av storbolagen.

Mobilkasinobolaget Leo Vegas redovisade ökade intäkter men en svag start på det fjärde kvartalet. Aktien föll över 7 procent.

Recipharm, kontraktstillverkare inom läkemedelsindustrin, levererade ett kraftigt vinstlyft och meddelade att rörelsekapitalet nu är på en nivå som möjliggör förvärv. Aktien avancerade 7 procent.

Elinstallationsbolaget Garo backade nästan 15 procent efter att ha redovisat ett vinsttapp på 17 procent.

Järnvägsbolaget Railcare vände till vinst och ökade omsättningen med över 60 procent. Aktien lyfte över 13 procent.

Oscar Properties kollapsade initialt i spåren av gårdagskvällens besked om att ännu en nyemission behövs. Men aktien återhämtade sig och stängde omkring 3 procent lägre.

7 nov 2019