Bevaka
Jonas Olavi

Till vänster: Handlare på börsgolvet i New York. Övre bilden i mitten: Erik Hansén, analytiker på IG Markets. Nedre bilden i mitten: SEB:s chefsstrateg Johan Javeus. Till höger: Investeraren Jonas Olavi.
Coronaviruset Stockholmsbörsen i dag

Experterna anar en botten i det kraftiga börsraset: ”Har slutat sälja alla aktier i panik”

Tidningarna har varit fyllda med krigsrubriker ett tag nu, säger börsexperten Jonas Olavi i senaste Börssnack med Hansén och Olavi.

Han och poddkollegan Erik Hansén, analytiker på IG Markets, är dock förhållandevis positiva i podden. Den senare säger att ”vi sett en avtagande kraft i nedgången”. Båda bedömer att vi närmar oss botten i börsrasen och Olavi har börjat köpa lite aktier.

– Jag ser en del ljusglimtar på aktiemarknaden, säger han.

SEB:s Johan Javeus kommenterar börsrasen i senaste Avanzapodden och säger att ”han suttit still i båten och gråtit som alla andra”. Men nu börjar det bli billigt på börsen, menar han.

– Man kan tycka att en hel del bolag blivit väldigt billiga, säger han och lägger till att hans förhoppning är att ”vi inte är jättelångt ifrån botten”.

Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg skriver i en portföljuppdatering att vi nu börjar närma oss någon form av kortsiktig botten på börsen.

”Vi har också börjat se lite mer av en urskiljning mellan bolagen, ett tecken på att marknaden har slutat sälja alla aktier i panik”, skriver de.

Marknaderna är kraftigt översålda just nu, säger Fidelitys globala makrochef Jurrien Timmer till CNBC.

Reuters skriver att det dock är svårt att bestämma när aktier är billiga nog att köpa.

21 mar