Bevaka
Loomis

TT.
Stockholmsbörsen i dag

Tele2 och SEB tyngde börsen – Volvo lyfte på miljardaffär

Stockholmsbörsen backade på onsdagen efter fem raka uppgångsdagar i ryggen. Vid stängning stod de ledande indexen som följer:
• OMXS30 −0,1%
• OMXSPI −0,2%

Volvo toppade storbolagsindexet med en uppgång på 3,6 procent. Lastbilsjätten meddelade i morse att UD Trucks ska säljas till japanska Isuzu Motors vilket stärker nettokassan med 22 miljarder kronor.

I andra änden av indexet syntes Tele2 som backade 4,1 procent. En analytiker kopplar tappet till konflikten med Telia om sändningsrättigheter för TV4 och C More, skriver Direkt.

Ståljätten SSAB vinstvarnade med anledning av strejkerna i Finland som väntas tynga resultatet med en kvarts miljard. Aktien rörde sig sidledes.

SEB var också i blickfånget efter att FI öppnat en sanktionsprövning mot banken som ett steg i den pågående penningtvättsutredningen. Aktien tappade 1,7 procent.

Klädbolaget MQ rapporterade ett något bättre rörelseresultat samtidigt som försäljningen sjönk i fjärde kvartalet. Aktien föll 2,7 procent.

Net Insight meddelade i går kväll att streaminglösningen Sye säljs för 350 miljoner kronor till ett fortune 500-bolag. Aktien rusade 19,3 procent.

E-handelskoncernen Qliro gick i motsatt riktning och tappade 16,9 procent efter en vinstvarning för det fjärde kvartalet.

Loomis föll 5,8 procent efter beskedet att tyska konkurrensmyndigheten stoppar miljardförvärvet av Ziemann Sicherheit.

18 dec 2019