Bevaka
Macbook

Apple / Bolagsnyheter

Måttliga förväntningar på tisdagens Apple-event

Förväntningarna inför årets Iphone-event – som äger rum på Steve Jobs Theater på Apples högkvarter Apple Park i morgon klockan 19 svensk tid – är måttliga. Apple förväntas framför allt visa upp en trio nya telefoner som i stora drag följer förra årets uppställning med mobila enheter. Iphone 11 sägs bli uppföljaren till förra årets Iphone XR, medan Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max ska vara uppföljarna till förra årets Iphone XS och XS Max.

De största nyheterna ska enligt förhandsryktena finnas på kamerasidan. Den enklare Iphone 11 ska vara försedd med två kameror på baksidan och de lite dyrare modellerna ska vara rustade med tre bakkameror. Telefonerna ska även komma med Apples nya A13-chipp och bjuda på en förbättrad version av Face ID.

En ny version av Apple Watch lär sannolikt också presenteras, en enhet som enligt de senaste ryktena kan vara försedd med sömnmätning. Någon större designförändring av klockan ska däremot inte vara aktuell.

Apple sägs även ha en spårningsbricka på gång, i stil med de populära spårningsbrickorna från Tile. Brickan sägs använda sig av augmented reality för att göra det enklare att hitta borttappade saker.

En ny version av smart-tv-lösningen Apple TV kan mycket väl komma att presenteras också. Detta bland annat till följd av att Apples gamingtjänst Apple Arcade ställer lite högre krav på hårdvaran, menar flera experter.

Apple sägs även vara på gång med en ny Macbook Pro-dator, men den liksom nya Ipad-modeller lär med största sannolikhet presenteras först vid ett andra event i oktober.

9 sep 2019