Bevaka
SBB / Bolagsnyheter

Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
SBB / Bolagsnyheter

SBB förlänger erbjudandet i Hemfosa – har 88 procent

(Direkt) Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) meddelar att man innehar cirka 87,8 procent av aktierna, motsvarande 88,1 procent av rösterna i Hemfosa och kommer därför förlänga buderbjudandet till och med den 15 januari 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 15 november offentliggjorde SBB sitt bud på Hemfosa. Budet, som består av en kombination av kontanter och egna aktier, var vid den tidpunkten värt motsvarande 126:15 kronor per stamaktie.

Den 20 december hade cirka 132,5 miljoner stamaktier och 9 miljoner preferensaktier i Hemfosa lämnats in i erbjudandet, därtill har SBB förvärvat 16,8 miljoner aktier över marknaden. Det totala innehavet motsvarar 87,8 procent av de utestående aktierna, alltså inte de 90 procents som krävs för att påkalla tvångsinlösen för resterande antalet aktier.

"Vi är mycket glada över den positiva responsen från Hemfosas aktieägare. Det är ett styrkebesked att nå nära 90 procents ägande redan efter den initiala acceptperioden, vilket tydligt understryker både logiken i sammanslagningen samt tron på vår förmåga att snabbt realisera synergier.", skriver Ilija Batljan, vd på SBB.

Aktieägare i Hemfosa som väljer att acceptera erbjudandet under förlängningen kommer att erhålla grundvederlagsalternativet i erbjudandet. SBB meddelar även att man kan komma att förvärva aktier i Hemfosa på marknaden under den förlängda acceptfristen.

23 dec 2019