Hem
Trycket på de svenska sjukhusen är högt just nu. IoT är katalysatorn i den digitala transformationen som framtidssäkrar Sveriges sjukvård.
Schneider ElectricANNONS

Så ska de svenska sjukhusen framtidssäkras

För att klara av trycket på svenska sjukhus krävs en digital transformation med internet of things som katalysator.

– Det handlar om att kunna göra mer med mindre, säger Irina Lindquist, chef sjukvårdssektorn på Schneider Electric.

Den åldrande befolkningen sätter stor press på samhället och sjukvården i synnerhet. Utdaterade vårdfastigheter och allt högre krav och förväntningar från patienter på en bra vårdupplevelse ökar trycket ytterligare på de svenska sjukhusen. För att tillmötesgå de högt ställda kraven behövs en digital transformation med IoT som katalysator. Schneider Electric som är en drivande aktör på den marknaden förklarar varför.

– Traditionellt sett har drivkraften bakom att verksamheter tar till sig ny teknologi varit att uppnå högre operativ effektivitet och kostnadseffektivitet, säger Thomas Träger, vd på Schneider Electric.

Gör fastigheter framtidssäkra

Även användarupplevelsen har blivit en stor drivkraft. För att säkerställa att en fastighet är framtidssäker förklarar Thomas tanken bakom Schneider Electrics lösning EcoStruxure™:

Detta skapar förutsättningar för en tryggare, mer effektiv vård och nöjdare patienter

– Det är en öppen, säker och skalbar plattform som utnyttjar IoT och digitalisering för att samla in och analysera realtidsdata för att kunna fatta rätt beslut i rätt tid. Det hjälper våra kunder och partners att säkerställa kostnadseffektivitet, operationell effektivitet och möjligheten att skapa tjänster som ökar användarupplevelsen under fastighetens hela livscykel, understryker han.

Stora möjligheter inom vården

Enligt Irina Lindquist, chef sjukvårdssektorn på Schneider Electric, handlar det om att kunna göra mer med mindre. Eftersom sjukhuslokalerna åldras i takt med befolkningen krävs en genomtänkt digital infrastruktur som EcoStruxure.

– Branschen tar nu tillfället att förbättra säkerheten inom vården, patientupplevelsen och den operativa effektiviteten. Genom att digitalisera verksamheten med intelligenta system kan vi skapa en modern uppkopplad infrastruktur, säger hon.

I en sjukhusmiljö innebär EcoStruxure att man kopplar samman IT-, fastighetssystemen och den operativa verksamheten i en plattform där realtidsdata från verksamheten används för att koppla samman vården av patienterna med lokalerna där vården äger rum.

– Detta skapar förutsättningar för en tryggare, mer effektiv vård och nöjdare patienter, säger Irina Lindquist.

Enligt Irina Lindquist, chef sjukvårdssektorn på Schneider Electric, handlar det om att kunna göra mer med mindre.

För att kunna ta sjukvården hela vägen genom den digitala transformationen krävs samverkan. Irina Lindquist betonar att det i Sverige finns en stark drivkraft att anamma möjligheterna med digitalisering.

– Schneider Electric har mycket att bidra med men behöver få med oss fler på resan. Därför uppmuntrar och främjar vi samarbeten mellan sjukvårdens olika aktörer så att vi kan bygga upp ett fungerande ekosystem för vården, säger hon och tillägger:
– Tillsammans kan vi framtidssäkra vårdmiljön.

Fakta: Schneider

IoT är en förkortning på Internet of Things – uppkopplade produkter. Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering, automation och säkerhet i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier och har global sett 50 000 sjukhuskunder som omfattar totalt 14 miljoner sjukhusbäddar. Läs om EcoStruxure™ för sjukvården på schneiderelectric.se/healthcare

Få full tillgång till Omni Ekonomi

  • Alla mediers affärsnyheter på ett ställe
  • Upplåst innehåll från världens ledande medier
  • Dagliga aktieanalyser direkt i appen
Bli medlem
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.